Houd je bedrijf Corona-proof

Veel bedrijven zijn op korte tijd dicht gegaan, want de gezondheid van alle medewerkers staat voorop. Maar wat als je nu tóch een zo veilig mogelijke werkomgeving voor je medewerkers zou kunnen aanbieden? Op die manier ligt je business niet plat en komen we samen sneller uit deze crisis. Q-Academy speelt hier alvast op in en heeft een Q Medisafe Audit opgericht: een audit om alle mogelijke werkruimtes te inspecteren én Corona-proof te maken.

We merken momenteel bij veel klanten van onze Q HR Group dat de activiteit op een laag pitje staat, ook bij bedrijven die perfect zouden kunnen werken in veilige omstandigheden. We zijn dan gaan nadenken hoe we ons steentje kunnen bijdragen aan de relance van het bedrijfsleven.

 

Gecreëerd onveiligheidsgevoel en onduidelijkheid

 

Waarom kiezen veel bedrijven er voor om niet te werken? “De eerste belangrijke reden is dat werknemers liever niet werken vanuit een gecreëerd onveiligheidsgevoel, ook al is veilig werken perfect mogelijk”, vertelt Jan Nouwen, Business Unit Manager van de Safety-afdeling van Q-Academy.

 

          "We willen ook ons steentje bijdragen aan een snelle en veilige 
          opstart van alle economische activiteiten."

 

“Daarnaast heerst ook bij de (Limburgse) KMO’s onduidelijkheid over alle regels waar zij aan moeten voldoen. Zeker nu de inspecties aangescherpt worden over het naleven van de Corona-maatregelen (met hoge effectieve boetes) is het belangrijk dat er duidelijkheid is.”

Werk veilig én Corona-proof

 

Vanuit deze twee drijfveren ontwikkelde Q-Academy de ‘Q Medisafe Audit’. “We hebben ons laten begeleiden door experts vanuit verschillende vakdomeinen. Op basis van deze informatie, en door de maatregelen die voorgeschreven zijn vanuit de overheid, stelden we een op maat gemaakte audit samen voor alle mogelijke werkruimtes: kantoren, productiehallen, werven, winkelruimtes, tot zelfs bestelbussen en vrachtwagens. Alles wordt gecontroleerd en aan de hand van positieve punten en aanbevelingen gaan we voor nog meer hygiënische werkruimtes.", aldus Jan. 

 

             

Indien in het bedrijf gewerkt kan worden in zo veilig mogelijke omstandigheden, ontvangt het bedrijf een certificaat. Dit certificaat kan een belangrijk signaal zijn richting de werknemers om terug aan de slag te gaan.

 

“Onzekerheid en angst werken verlammend in het huidige crisisklimaat”, sluit Sem Franssen, CEO van de Q HR Group, af. “We hopen op deze manier ons steentje bij te dragen aan een snelle en veilige heropstart van de Limburgse, en bij uitbreiding de hele Belgische, economische activiteiten. Te beginnen in de sectoren waar dit perfect kan op een zo veilig mogelijke manier.”

 

Ben jij geïnteresseerd in de Q Medisafe Audit?

 

Een op maat gemaakte audit kan voor jouw bedrijf al vanaf €250. Wil jij graag terug up-and-running zijn? Contacteer ons via info@q-academy.eu en wij helpen je graag verder!